Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?
09 Temmuz 2024

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir:

Sazan balığı, tatlı su balıkları arasında oldukça popülerdir ve suni balıkçılıkta da önemli bir yer tutar. Her türlü su ortamına uyum sağlayabilen bu balık, aşırı soğuklarda ise kış uykusuna yatarak hayatta kalır. Sazan balıklarının renkleri ve biçimleri, yaşadıkları suyun sıcaklığına ve ortamına göre değişiklik gösterebilir. Pullu ve pulsuz olmak üzere birçok çeşidi bulunan sazan balıklarının dudakları kalın ve oynaktır. Bu balık, tatlı su balığı olup oldukça lezzetlidir ve farklı yöntemlerle pişirilebilir.

Fırında Sazan Balığı Pişirme: (1 kilo sazan balığı)

  • Sazan balıkları güzelce yıkanır.
  • Bir süre sirkeli suda 15 dakika bekletilir.
  • Pulları bıçak yardımıyla dikkatlice temizlenir.
  • Tekrar yıkanıp süzülmeye bırakılır.
  • Fırın tepsisi yağlanır ve halka şeklinde doğranmış soğanlar ile patatesler sırasıyla dizilir.
  • Süzülen balıklar, soğan ve patateslerin üzerine yerleştirilir.
  • Ayrı bir kapta, bir çay bardağı zeytinyağı, bir tutam tuz, bir tutam kekik, karabiber, bir yemek kaşığı domates salçası, üç diş sarımsak ve bir su bardağı su karıştırılarak sos yapılır.
  • Hazırlanan sos, tepsideki balıkların üzerine gezdirilir.
  • Tepsinin üzeri folyo ile kapatılarak 160 derecelik fırında yirmi dakika pişirilir.
  • Folyoyu çıkarıp beş dakika daha fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Sıcak sıcak servis edilir.

Yağda Sazan Balığı Pişirme:

  • Sazan balıkları güzelce yıkanıp pulları temizlenir.
  • Bir süre dörde bölünmüş limon ve karabiberle marine edilir.
  • Balıklar mısır ununa bulandıktan sonra bol kızgın yağda kızartılır.
  • Yanında halka şeklinde doğranmış ve kızartılmış soğanlarla servis edilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Balıkların Çiftleşmesi

Balıkların Çiftleşmesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balık Pulluluk Belirtileri ve Tedavisi

Balık Pulluluk Belirtileri ve Tedavisi

Balık Hapının Faydaları Nelerdir?

Balık Hapının Faydaları Nelerdir?

Japon Balığı Türleri ve Özellikleri

Japon Balığı Türleri ve Özellikleri

Kırlangıç Balığı Türleri ve Özellikleri

Kırlangıç Balığı Türleri ve Özellikleri

Konserve Ton Balığı Türleri ve Özellikleri

Konserve Ton Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Nasıl Kızartılır Tarifi ve Malzemeleri

Balık Nasıl Kızartılır Tarifi ve Malzemeleri

Balık Nasıl Pişirilir?

Balık Nasıl Pişirilir?

Domuz Balığı Türleri ve Özellikleri

Domuz Balığı Türleri ve Özellikleri

Balığın Faydaları Nelerdir?

Balığın Faydaları Nelerdir?

Trakonya Balığı Türleri ve Özellikleri

Trakonya Balığı Türleri ve Özellikleri

Yayın Balığı Avı Balık Nasıl Avlanır?

Yayın Balığı Avı Balık Nasıl Avlanır?

Balık Mevsimi Ne Zaman Başlar?

Balık Mevsimi Ne Zaman Başlar?

Sübye Türleri ve Özellikleri

Sübye Türleri ve Özellikleri

Vatoz Balığı Türleri ve Özellikleri

Vatoz Balığı Türleri ve Özellikleri