Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balık çorbası, özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Güçlü bir omega-3 kaynağı olan bu çorba, beyin sağlığı için gerekli olan vitaminleri içerir. Çocuklarınıza da balık çorbası yedirmeyi ihmal etmeyin.

Balık Çorbası İçin Malzemeler
  • Bir adet deniz levreği
  • İki diş sarımsak
  • Altı su bardağı su
  • İki adet soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir adet patates
  • Bir adet havuç
  • Dört çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir adet limonun suyu
  • İki çorba kaşığı un
  • İki adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Balık Çorbası Nasıl Yapılır?

Tencereye suyu koyun ve kaynamaya bırakın. Temizleyip yıkadığınız balığı ve soyduğunuz bir adet soğanı suya ekleyin. Haşlandıktan sonra balığı ve soğanı süzgeçle alıp bir kenarda bekletin. Haşlama suyunu saklayın. Havuç, patates, soğan ve sarımsakları soyup küp küp doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Haşladığınız balığın derisini ve kılçıklarını ayırıp etini ufalayın. Haşlama suyuna havuç, patates ve soğanı ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen sebzelerin üzerine sulandırılmış unu ekleyip biraz daha kaynatın. Sonrasında ufaladığınız balık etini ve kıyılmış maydanozu ekleyip çorba koyulaşana kadar pişirin. Eğer çorba fazla katılaşırsa su ekleyebilirsiniz. Bir kaseye çorbadan bir kepçe dökün ve içine yumurta sarılarını ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Bu karışımı hızlıca çorbanın içine ilave edin ve on beş dakika daha pişirin. Son olarak çorbanın içine tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Çorbanız sıcak olarak servise hazırdır.

Ekstra Bilgiler

Balık çorbası yaparken, özellikle taze ve kaliteli balık kullanmanız lezzeti artıracaktır. Ayrıca çorbanın içine ekleyeceğiniz sebzeleri çeşnilendirebilir, damak zevkinize göre farklı baharatlar da kullanabilirsiniz. Çorbayı servis ederken üzerine biraz taze maydanoz serpiştirerek sunumunuzu daha çekici hale getirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gökkuşağı Balığı Türleri ve Özellikleri

Gökkuşağı Balığı Türleri ve Özellikleri

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Plati Balığı Türleri ve Özellikleri

Plati Balığı Türleri ve Özellikleri

Sazan Balığı Türleri ve Özellikleri

Sazan Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Unu ve Malzemeleri

Balık Unu ve Malzemeleri

Güncel

Morina Balığı Türleri ve Özellikleri

Morina Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Balık Türleri ve Özellikleri

Balık Türleri ve Özellikleri

Güncel

Çöp Balığı Türleri ve Özellikleri

Çöp Balığı Türleri ve Özellikleri

Levrek Balığı

Levrek Balığı

Ton Balığı Türleri ve Özellikleri

Ton Balığı Türleri ve Özellikleri

Uskumru Balığı Türleri ve Özellikleri

Uskumru Balığı Türleri ve Özellikleri

TuRNA Balığı Türleri ve Özellikleri

TuRNA Balığı Türleri ve Özellikleri

Fırında Palamut Balığı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Palamut Balığı Tarifi ve Malzemeleri

Balığın Faydaları Nelerdir?

Balığın Faydaları Nelerdir?

Balık Nasıl Pişirilir?

Balık Nasıl Pişirilir?

Canlı Balık Türleri ve Özellikleri

Canlı Balık Türleri ve Özellikleri

İstavrit Balığı Türleri ve Özellikleri

İstavrit Balığı Türleri ve Özellikleri

Trakonya Balığı Türleri ve Özellikleri

Trakonya Balığı Türleri ve Özellikleri

Mücevher Balığı Türleri ve Özellikleri

Mücevher Balığı Türleri ve Özellikleri

Fener Balığı Türleri ve Özellikleri

Fener Balığı Türleri ve Özellikleri