Tavada alabalık kızartma nasıl yapılır?

Tavada çıtır çıtır alabalık hazırlamanın incelikleri ve lezzet sırları burada. Balığın temizlenmesinden servisine kadar tüm aşamalar, pratik ipuçlarıyla birlikte sunuluyor.

19 Kasım 2025

Tavada Alabalık Kızartma Tarifi


Malzemeler:

  • 2 adet temizlenmiş taze alabalık
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 limon
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek veya zeytinyağı)

Hazırlık Aşaması:


  • Alabalıkların pullarını ve iç organlarını temizleyin, iyice yıkayın
  • Kağıt havlu ile kurulayın
  • Her iki tarafına çapraz şekilde bıçakla kesikler atın
  • Üzerine tuz ve baharatları serpip 15 dakika bekletin

Pişirme Yöntemi:


  • Teflon tavaya sıvı yağı koyun ve iyice ısıtın
  • Balıkları una bulayın, fazla unlarını silkeleyin
  • Tavaya yerleştirin ve orta ateşte 5-7 dakika pişirin
  • Altın rengi alınca diğer tarafını çevirin
  • İkinci tarafı da aynı sürede pişirin
  • Kağıt havul üzerine alarak fazla yağını süzün

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Üzerine limon sıkın
  • Yanında yeşil salata ve patates kızartması ile sunun

Püf Noktaları:

  • Balığın taze olması çok önemli
  • Tavanın iyice ısınmış olmasına dikkat edin
  • Balığı tavaya koyduktan sonra hemen çevirmeyin
  • Pişirme süresi balığın büyüklüğüne göre değişebilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Akvaryum Yunus Balığı
Akvaryum Yunus Balığı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Balık Yağı Hapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Balık Yağı Hapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Kofana Türleri ve Özellikleri
Kofana Türleri ve Özellikleri
Balık Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi
Balık Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi
Çipura Türleri ve Özellikleri
Çipura Türleri ve Özellikleri
Zargana Balığı Türleri ve Özellikleri
Zargana Balığı Türleri ve Özellikleri
;