Fırında Palamut Balığı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Fırında Palamut Balığı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında palamut balığı, ülkemizde fırında hazırlanan balıklar arasında en çok tercih edilen ve lezzeti ile öne çıkan bir balık türüdür. Balıkların genel olarak hazırlanış aşamaları farklıdır ve her balığın daha lezzetli olması bakımından hazırlanışı özen gerektirir. Kimi balıklar tavada, kimi balıklar mangalda güzel olurken, palamut gibi bazı balıklar da fırında daha lezzetli olur. Bu nedenle, damak zevkinizi zenginleştirmek için fırında palamut balığı hazırlamanın tarifini aşağıda bulabilirsiniz:

Fırında Palamut Balığı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet palamut balığı
  • 2 adet kuru soğan (orta boy)
  • 2 adet patates (büyük boy)
  • 2 adet domates (orta boy)
  • 4 diş sarımsak
  • 2-3 adet limon
  • Tuz
  • Pul biber (isteğe bağlı)
  • Defne yaprağı (isteğe bağlı)
  • Zeytinyağı

Fırında Palamut Balığı Nasıl Yapılır?

Fırında palamut balığı hazırlamak için, ilk olarak palamut balıklarınızı temizce yıkayın. Ardından yıkadığınız palamut balıklarını çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin. Dilimlediğiniz palamut balıklarını bir kenara bırakın; kuru soğan, domates ve patatesleri ince olacak bir şekilde yuvarlak biçimde dilimleyin. Yalnız, kuru soğan, patates ve domatesleri dilimlerken balıklarla aynı sürede pişebilmeleri için çok ince dilimlemelisiniz.

Ardından, fırında palamut balığı için hazırladığınız tepsiyi alarak altına yağlı bir kâğıt serin ve üzerine sırasıyla dilimlediğiniz patatesleri koyun. Dilimlediğiniz patateslerin üzerine aynı şekilde domates ve soğanları da dizin. Ardından sarımsakları hafif dövdükten sonra tepsi içine dizdiğiniz patates, domates ve soğanların arasına yerleştirin. Son olarak, dilimlediğiniz palamut balıklarını patates, soğan ve domateslerin en üstüne dizin.

Dilimlemiş olduğunuz palamut balıklarını serdikten sonra üzerine bir tutam tuz serpin. Tuzun miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine pul biber ve defne yaprağı gibi baharatlar ekleyebilirsiniz. Ardından tepsinin üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirin. Çok fazla yağ kullanmayın çünkü palamut balıkları zaten yağlı bir balık türüdür. Son olarak, en üst kısma limonları yuvarlak dilimleyerek yerleştirin ve önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyarak yaklaşık yarım saat pişirin. Piştikten sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Fırında Palamut Balığının Faydaları Nelerdir?

Fırında palamut balığının faydaları genel olarak diğer balık türleri gibi sağlık açısından birçok yarar sağlar. Öne çıkan bazı önemli faydalarını maddeler halinde açıklayacak olursak:
  • Şeker hastaları için bir numaralı şifa kaynağıdır. Kanda şeker oranını düzenler.
  • Kalp rahatsızlıklarını engelleyerek kalp krizi riskini azaltır.
  • Kolesterol gibi karaciğer rahatsızlıklarında şifa kaynağıdır.
  • Diş hastalıkları ve diş eti rahatsızlıklarında birçok faydası vardır.
  • Omega 3 açısından zengin olan balık türlerinden biridir ve ayrıca yüksek miktarda D vitamini içerir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Köpek Balığı Kıkırdağı

Köpek Balığı Kıkırdağı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balık Tutma Teknikleri Nelerdir?

Balık Tutma Teknikleri Nelerdir?

Balık Kilo Aldırırmı Nasıl Kilo Alabilirim?

Balık Kilo Aldırırmı Nasıl Kilo Alabilirim?

Balıktan Sonra Neden Helva Yenir?

Balıktan Sonra Neden Helva Yenir?

Hani Balığı Türleri ve Özellikleri

Hani Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Pastırması Tarifi ve Malzemeleri

Balık Pastırması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sarıkanat Türleri ve Özellikleri

Sarıkanat Türleri ve Özellikleri

Güncel

Kolyoz Balığı Türleri ve Özellikleri

Kolyoz Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Balık Türleri ve Özellikleri

Balık Türleri ve Özellikleri