Hamsi pişirirken tazeliği kontrol etmenin bu kadar önemli olduğunu öğrendiğimde gerçekten dikkat ettim. Parlak gözlere ve canlı renklere sahip hamsiyi bulmak cidden zor değil ama deniz kokusu da çok belirleyici. Ayrıca, iç kısımlarını temizlemekte büyük önem taşımış, bu aşama atlanmamalı. Unlama sürecinin de pişirme sırasında çıtırlık sağladığını öğrenmek benim için yararlı oldu. Yağın ısısını kontrol etmek ve pişirme süresini dikkatlice ayarlamak da püf noktaları arasında yer alıyor. Sonuçta, taze ve doğru tekniklerle pişirilmiş bir hamsi, sofralarda yıldız gibi parlamalı. Ne de olsa, güzel bir sunum, hamsinin lezzetini kabartıyor!
Hamsi pişirirken tazeliği kontrol etmenin bu kadar önemli olduğunu öğrendiğimde gerçekten dikkat ettim. Parlak gözlere ve canlı renklere sahip hamsiyi bulmak cidden zor değil ama deniz kokusu da çok belirleyici. Ayrıca, iç kısımlarını temizlemekte büyük önem taşımış, bu aşama atlanmamalı. Unlama sürecinin de pişirme sırasında çıtırlık sağladığını öğrenmek benim için yararlı oldu. Yağın ısısını kontrol etmek ve pişirme süresini dikkatlice ayarlamak da püf noktaları arasında yer alıyor. Sonuçta, taze ve doğru tekniklerle pişirilmiş bir hamsi, sofralarda yıldız gibi parlamalı. Ne de olsa, güzel bir sunum, hamsinin lezzetini kabartıyor!
Cevap yaz