TuRNA Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

TuRNA Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Turna Balığı Nasıl Pişirilir?

Turna balığı, tatlı su balıkları arasında lezzetiyle bilinir ve çeşitli pişirme yöntemleriyle sofralarımıza gelir. Beyaz etli bir balık olmasına rağmen, yağ oranı düşüktür, bu nedenle pişirme esnasında yağ eklenmesi önerilir. Turna balığı pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, balığın kılçıklarının iyi temizlenmesidir. Balığın pulları temizlendikten sonra, başı ve kuyruğu ayrılmalıdır. Eğer tavada kızartma yapacaksanız, turna balığını keskin bir bıçakla yaklaşık bir parmak kalınlığında dilimler halinde keserek hazırlamalısınız. Balığın sert olan kısımlarını, yani kuyruk ve sırt kesimlerini daha ince kesmek gereklidir. Eğer büyük boydaki turna balığını pişirecekseniz, özellikle sırtındaki ince kılçıkları ayıklamalısınız. Böylece yerken rahatsız olmazsınız.

Turna Balığı Pişirme Yöntemleri Nelerdir?

Tavada Kızartma

Tavada kızartma yapmak için, yaklaşık 25-30 cm uzunluğundaki 2 adet turna balığının pullarını ayıklayın ve ince şeritler halinde doğrayın. Bu parçaları hafifçe tuzlayarak, mısır ununa bulayın. Tavada kızdırılmış bol sıvı yağın içinde arkalı önlü kızartarak, sıcak servis yapın.

Mangalda Pişirme

Mangalda pişirmek için, büyük boydaki bir turna balığının pullarını ve ince kılçıklarını ayıklayın. Balığı parmak kalınlığında dilimleyin. Bir kâsenin içinde zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Daha sonra turna balıklarını bu sosun içine bulayın. Mangalınız hazırsa, balıkları üzerinde kızartabilirsiniz. Dilerseniz bu işlemi balığı dilimlemeden de yapabilirsiniz. Yine sarımsaklı zeytinyağına bulayıp, balığın arasına defne yaprağı koyun. Bütün olarak mangalda nar gibi kızartın.

Mayonezli Pişirme Yöntemi

Mayonezli pişirme yöntemi için, büyük bir turna balığının pullarını ayıklayın. Daha sonra başının gövdesiyle birleştiği yerden derisini kesin ve pense gibi bir aletle deriyi tutarak aşağıya doğru sıyırın. Böylece turna balığının tüm derisi temizlenmiş olur. Daha sonra bir tencerede su kaynatın. Sıcak suyun içinde balığı 15 dakika kadar tutun ve ardından kevgirin içine alın. Soğuduktan sonra elinizle balığın bütün kılçıklarını ayıklayın. Bu turna balığı etlerini biraz mayonez, zeytinyağı, tuz ve damak tadınıza uygun olan baharatlarla karıştırarak servis edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Turna balığı, sağlıklı ve lezzetli bir besin kaynağıdır. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir, bu da kalp sağlığına katkıda bulunur. Bunun yanı sıra, protein içeriği yüksektir ve düşük yağ oranına sahiptir, bu da onu diyetler için ideal bir seçenek haline getirir. Turna balığını pişirirken, kullanılan baharatlar ve soslar lezzetini artırabilir. Özellikle limon, defne yaprağı, sarımsak ve zeytinyağı gibi malzemelerle marine edilmesi, balığın aromasını zenginleştirir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Akvaryum Balık Yemi

Akvaryum Balık Yemi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balık Yumurtası Türleri ve Özellikleri

Balık Yumurtası Türleri ve Özellikleri

Balık Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Balık Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tuzda Balık Tarifi ve Malzemeleri

Tuzda Balık Tarifi ve Malzemeleri

Frontoza Balığı Türleri ve Özellikleri

Frontoza Balığı Türleri ve Özellikleri

Hamilelikte Ton Balığı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Ton Balığı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Balık Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Balık Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Japon Balığı Türleri ve Özellikleri

Japon Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Koi Balığı Türleri ve Özellikleri

Koi Balığı Türleri ve Özellikleri

Beta Balığı Türleri ve Özellikleri

Beta Balığı Türleri ve Özellikleri

Sazan Balığı Türleri ve Özellikleri

Sazan Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Hastalıkları Nelerdir?

Balık Hastalıkları Nelerdir?

Pengasus Türleri ve Özellikleri

Pengasus Türleri ve Özellikleri

Köpek Balığı Kıkırdağı

Köpek Balığı Kıkırdağı

Balık Tarifleri ve Malzemeleri

Balık Tarifleri ve Malzemeleri