Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pekte yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceğinden önce yayın balıkları hakkında bilgi verecek olursak; yayın balıkları tatlı su balıkları çeşididir. Yayın balıkları ebat olarak fazlasıyla büyük olduğundan, yayın balıkları için tatlı su balığı canavarı ve tatlı su balığı köpek balığı gibi betimlemeler yapılmaktadır. Yayın balıkları çene yapısı olarak bıyıklı bir balık türüdür. Yayın balıkları çenesinden sırtına kadar olan bölümden geriye doğru fazlaca dişlere sahiptir. Bundan dolayı temizlenmesi oldukça zahmetlidir. Belki de ülkemizde yaygın olarak tüketilmemesi sebebi olarak gösterilebilir. Yayın balıkları oldukça büyük boyutlu olanları mevcuttur. 2 metre uzunluğuna kadar yayın balıklarına rastlanılmıştır. Ayrıca belirtmek gerekirse yayın balığı pişirilme öncesinde, yayın balıkları ayıklama işleminde ise çok dikkatli olmasınız. Yayın balıkları büyük yapısından dolayı ve çene yapılarındaki diş sayıların fazla olmasından dolayı, ayıklama işleminde ellerinizi korumakta fayda vardır. Çünkü yayın balıkları dişleri oldukça keskin yapıdadır. Ve çene kısımındaki dişleri sırt kısımına kadar uzadığından ayırmalısınız. Bununla birlikte deri kısımını da yüzeceğinizden kerpeten gibi aletler kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Yayın balıkları genel olarak çok yağlı balıktır. Bundan dolayı yayın balıkları fırında pişirilmesi daha uygundur. Bizde sizler için yayın balığı fırında pişirilmesi işlemi için tarifini paylaşacak olursak;

Yayın Balığı Fırında Pişirilmesi İçin Gerekli Malzemeler;
  • 1,5 kg. kadar taze yayın balığı,
  • 3 adet patates
  • Bir çorba kaşığı kadar un,
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım deste maydanoz,
  • Yarım su barka zeytinyağı,
  • 5-6 adet domates
  • İki çorba kaşığı sosanglez,
  • 2 adet kuru soğan
  • Defne yaprağı
  • Limon

Hazırlanışı; Yayın balığı fırında pişirilmesi için ilk olarak domateslerin kabukları ayrıştırılarak kuş başı olacak şekilde dilimleyiniz. Ardından patatesleri söğüş bir şekilde olacak şekilde pişirin ve bir köşeye indirin. Ardından kuru soğanları ince olacak bir şekilde dilimleyiniz. Ve maydanozları çok ince olacak bir şekilde kıyımlayınız. Ardından sarımsakları çok fazla olmayacak şekilde dövünüz. Ardından yayın balıklarını dilimleyiniz. Ardından fırında hazırlayacağınız tepsinin altına yağlı kağıdını serdikten sonra üstüne ilk olarak yayın balıklarını diziniz. Ve yayın balıklarından sonra patatesleri haşlandıktan sonra elma dilimi olacak şekilde ince ince dilimleyiniz. Dilimleri yayın balıkların üst kısımına seriniz. Ardından bir tava alarak içine dilimlediğiniz soğanları atarak ve soğanla birlikte defne yaprağını ve zeytinyağını aktararak tavada kavurun. Bu kavurma işlemi çok fazla olmasın. Hafif bir şekilde kavurun. Ardından tavaya unu eklenerek karıştırılır. Unla karıştırıldıktan sonra tavaya sırasıyla; dilimlediğiniz domatesler, maydanozlar ve sarımsaklarını atınız. Tavada bu karışımı ilk olarak karıştırın. Sonrasında 2 bardak su ilave ederek tekrardan karıştırın, tuzunu da tavaya atınız. Tavanızdaki karışımı fırında yayın balığı için hazırlamış olduğunuz tepsinin üstünden hiç bir yer boş kalmayacak şekilde gezdirerek dökünüz. Yayın balıklarınızın üstüne döktükten sonra fırına kısık ateşte olacak şekilde yarım saat kadar piştikten sonra limon sıkarak servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Son Güncelleme : 20.09.2018 22:20:34
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Yayın Balığı Nasıl Pişirilir"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından en güzel pişirme şekli tavada kızartma şeklinde ya da ızgarada yapılırken mutlaka yağlanması tavsiy...
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marmara'da çok bulunmaktadır. Ege Denizinde de çok az da olsa rastlanmaktadır. Tatlı sularda yaşam...
Challenger Köpek Balığı
Challenger Köpek Balığı
Challenger köpek balığı, Bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum ortamında bakımı tehlike arz eden türlerdendir. 250 cm boyuna ulaşan bu balık türü özellikle hayvanat bahçelerinde bu...
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır, Balık küspesi nasıl yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Balık avlamak, ruhumuzu dinlendiren ve kendimize zaman ayırdı...
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında çok daha lezzetli ve hafif bir tat oluyor ayrıca yapımı da çok daha pratik oluyor. Akşam yemekl...
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak da bilinmektedir. Karakulak balığını avlamak kadar tüketmekte oldukça keyif vericidir. Görüntüsüyle...
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barındırır. Bu madde vücuttaki hücrelere oksijen sağlanmasına destek olur. Bu madde soğuk denizlerde 1...
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi kesinlikle yasak olan balık türleridir. Bazı balıklar kişiyi zehirlemektedir fakat bazıları d...
Karagöz Balığı
Karagöz Balığı
Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. Karagöz balığının vücut yapısı oval ve yanlardan yassılaşmış bir şekilde belirir. Bu balığın sırt ...
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya kül rengi dikey çizgilere sahip olması ve yuvarlak gövdesidir. Solungaç kapaklarının sınırı v...
Melanur Balığı
Melanur Balığı
Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 cm.'dir. 40-45 cm. olanlarına da vardır. Mercan ve karagöz balıkları gibi kırmalık, taşlık deniz diplerinde ...
Orkinos Balığı
Orkinos Balığı
Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da balık ürünleri satılan yerlerde konserve olarak satılması ile birçok insan tadına bakmıştır. Yük...

 

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Karakulak Balığı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Tavuk Balığı
Karagöz Balığı
Sargoz Balığı
Melanur Balığı
Orkinos Balığı
Elektrik Balığı
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Ciklet Balığı
Mangalda Balık
Sarpa Balığı
Mercan Balığı
Balık Pastırması
Sazan Balığı
Köpek Balığı Yağı
Lambuka Balığı
Sardalya Balığı
Müren Balığı
Dil Balığı
Yılan Balığı
Kedi Balığı
Mücevher Balığı
Hani Balığı
Popüler İçerik
Elektrik Balığı
Elektrik Balığı
Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağı...
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanı...
Ciklet Balığı
Ciklet Balığı
Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bi...
Mangalda Balık
Mangalda Balık
Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık terci...
Sarpa Balığı
Sarpa Balığı
Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulu...
Mercan Balığı
Mercan Balığı
Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avlan...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Hastalıkları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019