Balık Sosu Tarifleri ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Balık Sosu Tarifleri ve Malzemeleri

Balık Sosu Tarifleri

Balık sosları, pişirilen balık türlerini daha lezzetli hale getirmek amacıyla servis sırasında balığın üzerine dökülerek veya yanında servis edilerek kullanılabilir. Bu soslar, balık menülerinizi çok daha lezzetli hale getirebilir.

Klasik Balık Sosu Tarifi

Gerekli Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı balık suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

1. Ufak bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve ocağa koyarak yağın erimesini sağlayın.

2. Eriyen yağın üzerine 1 yemek kaşığı un ilave edin ve unun rengi hafifçe sararıncaya kadar bir çırpma teli yardımıyla kavurun.

3. Kavrulmuş unun üzerine 1 su bardağı balık suyunu yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın ve karışım kaynayıp kıvam alana kadar pişirin.

4. Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde üzerine ezilmiş 2-3 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi, 1 adet limon suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı ve yeteri kadar tuz ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

5. Hazırlanan sos, her türlü balıkta sıcak veya soğuk olarak kullanılabilir.

Afiyet olsun.

Sirke ve Yumurta Sarılı Balık Sosu

Gerekli Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 250 gr margarin
  • 5-6 adet kırılmış karabiber
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 adet limon suyu
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

1. Yarım çay bardağı sirkeyi küçük bir tencereye alın.

2. Kabukları soyulmuş ve ince doğranmış 1 adet kuru soğan ve 2-3 diş sarımsağı ekleyin ve tencereyi ocağa koyarak 5-6 dakika kaynatın.

3. 2 adet yumurta sarısını mikser yardımıyla çırpın ve üzerine yavaş yavaş eritilmiş margarini ekleyin.

4. Sosun üzerine 1 adet limon suyu ve yeteri kadar tuz ekleyerek tekrar çırpın.

5. Önceden kaynattığınız soğan ve sarımsaklı sirke suyunu süzerek çırpılmış yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.

6. Hazırlanan sos, ızgara balık çeşitleri ile servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Bademli Balık Sosu

Gerekli Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 25-30 adet kabukları soyulmuş ve ince doğranmış badem
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı krema
  • 2-3 dilim bayat ekmek ufağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

1. 3 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin.

2. Eriyen yağın üzerine kabukları soyulmuş ve ince doğranmış bademleri ekleyin ve karıştırarak kavurun.

3. Kavrulmuş bademlerin üzerine limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.

4. Üzerine yarım çay bardağı krema, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tutam ince doğranmış maydanoz ve yeteri kadar tuz ekleyerek karıştırın ve sosu ocaktan alın.

5. Hazırlanan sosu balıkla buluşturun ve balığın üzerine tereyağında kavrulmuş ekmek ufağı serpiştirerek sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Köpek Balığı Kıkırdağı

Köpek Balığı Kıkırdağı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Melanur Balığı Türleri ve Özellikleri

Melanur Balığı Türleri ve Özellikleri

Tuzda Balık Tarifi ve Malzemeleri

Tuzda Balık Tarifi ve Malzemeleri

Beta Balığı Türleri ve Özellikleri

Beta Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Turşusu Nasıl Yapılır?

Balık Turşusu Nasıl Yapılır?

Japon Balığı Hastalıkları Nelerdir?

Japon Balığı Hastalıkları Nelerdir?

Güncel

Japon Balığı Yumurtası Hangisidir?

Japon Balığı Yumurtası Hangisidir?

Güncel

Japon Balığı Türleri ve Özellikleri

Japon Balığı Türleri ve Özellikleri