Fırında Balık Tarifleri ve Malzemeleri

Fırında balık tarifleri, kış günlerinin sıcak ve lezzetli alternatiflerindendir. Farklı balık türleri ile hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı tariflerle, sevdiklerinize unutulmaz bir yemek deneyimi sunabilirsiniz. İşte fırında balık için en popüler tarifler!
Fırında Balık Tarifleri ve Malzemeleri
17 Ağustos 2024

Fırında Balık Tarifleri


Soğuk kış günlerinin ve özellikle de hafta sonlarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan fırında balık tariflerini, farklı balık türleriyle hazırlayarak kendiniz ve sevdikleriniz için mükemmel bir balık ziyafeti çekebilirsiniz. İşte en lezzetli fırında balık tarifleri:

Fırında Palamut Tarifi


Fırında Palamut Tarifi

İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet orta boy palamut
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yeteri kadar tuz

Fırında Palamut Nasıl Yapılır?

İlk olarak temizlenmiş ve dilimlenmiş palamutları bol su altında iyice yıkayarak sularının süzülmesi için bir süzgeç içine alın. Ardından, 2 adet kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra yarım ay şeklinde dilimleyin. Domatesleri de dilimleyip, 3-4 diş sarımsağın kabuklarını soyup minik minik doğrayın. Yarım demet maydanozu ince ince kıyarak tüm malzemeyi hazır hale getirin. Fırın tepsimizin tabanına doğrayıp hazırladığımız sebzeleri harmanlayarak yayın. Üzerine dilimlenmiş palamutları yerleştirin ve 1 adet dilimlenmiş limonu palamutların üzerine yerleştirin. Tepsinin üzerine yarım çay bardağı zeytinyağını gezdirerek dökün ve önceden 200 derecede ısıttığımız fırına balıkları verin. Soğan ve domatesler bıraktığı sularını çekinceye kadar pişirin. Ardından, 1 su bardağı sıcak suyun içinde 1 çorba kaşığı domates salçasını incelterek açtıktan sonra balıkların üzerine gezdirerek dökün ve balıkların üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Palamutları fırından çıkararak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Fırında Çupra Tarifi

Fırında Çupra Tarifi
İçin Gerekli Malzemeler

  • Kişi başına bir adet çupra balığı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • Tepsinin tabanını kapatacak kadar asma yaprağı

Fırında Çupra Nasıl Yapılır?

Öncelikle kişi başına temin ettiğiniz çupraları temizledikten sonra bol su altında birkaç su yıkayarak bir süzgeç içinde sularının süzülmesini bekleyin. Ardından, fırın tepsimizin tabanını asma yapraklarıyla kaplayın. Suları süzülen çupraların içlerini karabiber, kırmızı toz biber ve tuz serpiştirerek tepsiye tek tek yerleştirin. 2 adet patates ve 2 adet kuru soğanın kabuklarını soyup halka şeklinde dilimledikten sonra çupraların aralarına yerleştirin. 3-4 diş sarımsağı da dilimleyerek tepsimize yerleştirin. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. Son olarak, 1 adet limonu dilimleyip çupraların üzerine yerleştirin. Hazır hale gelen çupraları önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Roka salatası eşliğinde sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Fırında Hamsi Tarifi

Fırında Hamsi Tarifi
İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg iri boy hamsi
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 tutam kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz

Fırında Hamsi Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamsi balıklarını kılçıklarıyla birlikte temizleyip bol su altında birkaç su yıkayın. Ardından, yıkadığınız hamsilerin sularının süzülmesi için bir süzgece alarak sularının iyice süzülmesini sağlayın. Suları süzülen hamsileri geniş bir kabın içine alın. Üzerine tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve yarım çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı ilave ederek hamsileri elinizle karıştırarak harmanlayın. Patates ve kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra halka şeklinde dilimleyin ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine önce dilimlenmiş patates halkalarını yerleştirin. Patateslerin üzerine soğan halkalarını, dilimlenmiş sarımsakları, tuz ve karabiber ekleyin. Üzerine harmanlanmış balıkları dizin. Hamsilerin üzerine dilimlenmiş limon ve domatesleri yerleştirin. 1 çorba kaşığı tereyağını ufak parçalar şeklinde hamsilerin üzerine ekleyin. Hazır hale gelen hamsileri 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp yeşil salata eşliğinde sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Muhyi 11 Temmuz 2024 Perşembe

Fırında palamut yaparken sebzeleri tepsinin tabanına yayıp, üzerine dilimlenmiş palamutları koyduktan sonra limon dilimlerini eklemeyi hep unutuyorum. Bu adımları daha kolay hatırlayabilmek için ne yapabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Muhyi,

Fırında palamut yaparken limon dilimlerini eklemeyi unutmamak için birkaç basit yöntem deneyebilirsin. Öncelikle, tarifin adımlarını bir kağıda yazarak buzdolabının üzerine ya da mutfakta görebileceğin bir yere asabilirsin. Ayrıca, malzemeleri hazırlarken limon dilimlerini en başta kesip hazır hale getirmek ve sebzelerle birlikte tepsinin yanına koymak da işini kolaylaştırabilir. Bu şekilde, palamutları yerleştirirken limon dilimlerini eklemeyi hatırlaman daha olası olacaktır. Bir diğer seçenek de telefonuna bir not veya hatırlatma eklemek olabilir. Umarım bu yöntemler işine yarar! Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Çok Okunanlar
Popüler İçerik
Deniz Balıkları Türleri ve Özellikleri
Deniz Balıkları Türleri ve Özellikleri
Lakerda Türleri ve Özellikleri
Lakerda Türleri ve Özellikleri
Balık Pulluluk Belirtileri ve Tedavisi
Balık Pulluluk Belirtileri ve Tedavisi
Elektrik Balığı Türleri ve Özellikleri
Elektrik Balığı Türleri ve Özellikleri
Balık Kokoreç Tarifi ve Malzemeleri
Balık Kokoreç Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Lagos Balığı Türleri ve Özellikleri
Lagos Balığı Türleri ve Özellikleri
Güncel
Balık Unu ve Malzemeleri
Balık Unu ve Malzemeleri
Güncel
Çay Balığı Türleri ve Özellikleri
Çay Balığı Türleri ve Özellikleri