Hamsi balığı hakkında yazılanlar gerçekten ilgi çekici! Karadeniz ve Ege hamsisi arasındaki farklılıkları bilmek, doğru hamsiyi seçmek açısından çok önemli. Özellikle taze hamsinin gözlerinin parlak olması gerektiği bilgisi aklımda kalacak bir detay. Hamsinin kültürel değerleri ve Türk mutfağındaki yeri de oldukça etkileyici. Hamsi tava veya buğulama gibi yöresel yemeklerle ilgili gelenekler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmayı isterim. Peki, hamsi avı döneminde bu festivallerde neler yapılıyor?
Hamsi balığı hakkında yazılanlar gerçekten ilgi çekici! Karadeniz ve Ege hamsisi arasındaki farklılıkları bilmek, doğru hamsiyi seçmek açısından çok önemli. Özellikle taze hamsinin gözlerinin parlak olması gerektiği bilgisi aklımda kalacak bir detay. Hamsinin kültürel değerleri ve Türk mutfağındaki yeri de oldukça etkileyici. Hamsi tava veya buğulama gibi yöresel yemeklerle ilgili gelenekler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmayı isterim. Peki, hamsi avı döneminde bu festivallerde neler yapılıyor?
Cevap yaz