Balık kızartması nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Lezzetli ve çıtır bir balık kızartması yapmanın sırları, doğru malzeme seçiminden pişirme tekniğine kadar birçok detayda gizli. Taze balığın lezzetini koruyarak mükemmel bir kıvam yakalamak için izlenmesi gereken adımlar ve dikkat edilmesi gereken püf noktalar...

19 Kasım 2025

Balık Kızartması Nasıl Yapılır?


Balık kızartmak göründüğü kadar basit olmayan, incelikleri olan bir iştir. İşte adım adım balık kızartma rehberi:

Malzemeler:


  • Taze balık (levrek, çipura, hamsi veya tercih ettiğiniz balık)
  • Mısır unu veya normal un
  • Tuz
  • Sıvı yağ (ayçiçek veya zeytinyağı)
  • Limon

Hazırlık Aşaması:


  • Balıklarınızı temizleyin ve pullarını ayıklayın
  • Bol suyla yıkayıp kurulayın
  • Tuz serpin ve 15-20 dakika bekletin

Kızartma İşlemi:

  • Balıkları una bulayın, fazla unu silkeleyin
  • Kızgın yağa balıkları yerleştirin
  • Altın rengi alana kadar her iki tarafını kızartın
  • Kağıt havlu serilmiş tabağa alın

Balık Kızartmanın Püf Noktaları:

  • Balığın taze olması en önemli noktadır
  • Yağın yeterince kızmış olması gerekir
  • Balıkları yağa fazla yakın yerleştirmeyin
  • Mısır unu kullanmak daha çıtır bir sonuç verir
  • Kızartma sırasında balıkları sık çevirmeyin
  • Kızartma işlemi bittikten sonra balıkları dinlendirin

Önemli Uyarılar:

  • Balıkların içinin de piştiğinden emin olun
  • Kızartma yağını defalarca kullanmayın
  • Kızartma sonrası balıkları fazla bekletmeden servis yapın

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Akvaryum Yunus Balığı
Akvaryum Yunus Balığı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Balık Yağı Hapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Balık Yağı Hapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Kofana Türleri ve Özellikleri
Kofana Türleri ve Özellikleri
Balık Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi
Balık Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi
Çipura Türleri ve Özellikleri
Çipura Türleri ve Özellikleri
Zargana Balığı Türleri ve Özellikleri
Zargana Balığı Türleri ve Özellikleri
;