Balık Nasıl Kızartılır Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Balık Nasıl Kızartılır Tarifi ve Malzemeleri

Balık Nasıl Kızartılır?

Balık, suyun altında yaşamını sürdüren ve susuz kaldığında ölen bir tür hayvandır. Birçok balık çeşidi vardır, fakat hepsi yenmez. Örneğin, kılçıklı balıkları genellikle kimse kızartıp yemez. Daha çok kılçıksız balıklar tercih edilmektedir. Balık kızartması, bazı kişiler için zahmetli ve zor bir yemek türü olarak görülmektedir. Özellikle balık pişen evlerden birkaç gün boyunca koku çıkmaması, bu durumu daha da zorlaştırır. Bu nedenle, bahçesi olmayan kişiler genellikle balık kızartmayı tercih etmez. Ancak, balık zihni geliştirir ve kişiye vitamin sağlar; bu nedenle sıklıkla tüketilmelidir.

Balık Kızartmadan Önce Hazırlık

Balık kızartması yapmadan önce balık, çok temiz bir şekilde yıkanmalı ve uzun süre terbiye edilmelidir. Taze balık tercih edilmesi daha lezzetli sonuçlar verir. Büyük balıklar bölünerek, küçük balıklar ise tüm olarak kızartılır. Balığın tavaya yapışmaması için una bulanması gerekmektedir.

Balık Kızartma Yöntemleri

Örneğin, hamsi, mezgit ve istavrit gibi küçük balıklar kızartılırken tavada yağ iyice kızdırılır ve balıklar unlanarak kızgın yağın içine bırakılır. Balıklar isteğe bağlı olarak tek tek çevrilebilir veya omlet gibi tavanın ağzı düz bir kapak ile kapatılarak ters çevrilir ve tekrar tavaya bırakılır. Kızartılan balıklar sıcak servis edilir ve lezzetli bir ikram sağlanır.

Kızartma Tarifleri

Balık nasıl kızartılır denildiğinde, vereceğim tarif ile kendinizden bir şaheser yaratabilirsiniz. Kızartılacak balıklara tuz, limon suyu veya karabiber ekleyip 15 dakika beklettikten sonra kızartabilirsiniz. Bu, daha lezzetli sonuçlar verir. Balıklar boynunun altından karnına kadar yarılıp içi temizlenir, kuyruğu ve yüzgeçleri bir makas yardımıyla kesilir. Balıkların her iki taraflarındaki etleri, uzunlamasına doğru ortasındaki kalın kılçık hizasından kesilerek çıkartılır. Kuyruk kısımlarından et ile deri ayrılır ve balık dilimlenir. Kesilen balıklar una batırıldıktan sonra dibi düz olan bir tavada kızaran yağa bırakılarak kızartılır.

Pratik Balık Kızartması

Örneğin, canınız balık istediğinde pratik bir çözüm olarak:

  • 1 kilo hamsi ya da istavrit
  • 1 tabak mısır unu
  • Bir miktar sıvı yağ
İlk olarak balıklar iyice yıkanır ve mısır ununa bulanır. Daha sonra kısık ateşte kızdırılan yağa balıklar koyulur ve eşit şekilde kızartılır. Kızarma sırasında üzerine limon sıkılarak tadı daha da lezzetlendirilir.

Bu yöntemler ve tarifler ile balık kızartmayı daha pratik ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Balık, sağlık açısından önemli bir besin kaynağıdır ve doğru yöntemlerle hazırlandığında oldukça lezzetli olabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Balık Çeşitleri Nelerdir?

Balık Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yılan Balığı Türleri ve Özellikleri

Yılan Balığı Türleri ve Özellikleri

Zargana Balığı Türleri ve Özellikleri

Zargana Balığı Türleri ve Özellikleri

Pengasus Türleri ve Özellikleri

Pengasus Türleri ve Özellikleri

Balıklar Uyur Mu?

Balıklar Uyur Mu?

Balık Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Balık Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Trança Balığı Türleri ve Özellikleri

Trança Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Dil Balığı Nasıl Pişirilir?

Dil Balığı Nasıl Pişirilir?

Sarıkanat Türleri ve Özellikleri

Sarıkanat Türleri ve Özellikleri

Lagos Balığı Türleri ve Özellikleri

Lagos Balığı Türleri ve Özellikleri

Kolyoz Balığı Türleri ve Özellikleri

Kolyoz Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Kokusu Nasıl Çıkar?

Balık Kokusu Nasıl Çıkar?

Balık Nasıl Tutulur?

Balık Nasıl Tutulur?

Köpek Balığı Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Köpek Balığı Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Vatoz Balığı Türleri ve Özellikleri

Vatoz Balığı Türleri ve Özellikleri

Hani Balığı Türleri ve Özellikleri

Hani Balığı Türleri ve Özellikleri

Akvaryum Balık Yemi

Akvaryum Balık Yemi