Hamsi balık çorbası nasıl yapılır, tarifi nedir?

Karadeniz'in vazgeçilmez lezzeti hamsiyle hazırlanan, kış günlerini ısıtan nefis bir çorba tarifi. Taze hamsinin özgün tadını yansıtan bu besleyici çorba, basit malzemelerle evlerinizde kolayca hazırlanabilir.

19 Kasım 2025

Hamsi Balık Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram taze hamsi
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 6 su bardağı su
  • 1 demet maydanoz

Hazırlık:


  • Hamsileri temizleyin, başlarını ve iç organlarını çıkarın
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Patates ve havucu küp küp doğrayın
  • Maydanozu ince kıyın

Yapılışı:


  • Zeytinyağını bir tencereye alın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Doğranmış patates ve havucu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Suyu ilave edin, kaynamaya bırakın
  • Sebzeler yumuşayınca hamsileri ekleyin
  • Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin
  • 10-12 dakika daha pişirin
  • Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin
  • Üzerine maydanoz serperek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Hamsileri çok fazla pişirmemeye dikkat edin, dağılabilir
  • Taze hamsi kullanmak lezzet için önemlidir
  • İsteğe göre birkaç diş sarımsak ekleyebilirsiniz
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını değiştirebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Yanında taze ekmek ile mükemmel gider
  • Üzerine bir dilim limon ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Akvaryum Yunus Balığı
Akvaryum Yunus Balığı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Balık Yağı Hapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Balık Yağı Hapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Kofana Türleri ve Özellikleri
Kofana Türleri ve Özellikleri
Balık Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi
Balık Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi
Çipura Türleri ve Özellikleri
Çipura Türleri ve Özellikleri
Zargana Balığı Türleri ve Özellikleri
Zargana Balığı Türleri ve Özellikleri
;