Yılan Balığı Yılan balığı, Bilinenin aksine denizlerde değil, nehirlerde yaşarlar. Ancak, üreme dönemine girdiklerinde yumurtlamak için denizlere geçerler. Göç eden balıkların en farklısıdır. Ergin olana kadar dişiler tatlı suda yaşarlar, erkekleri ise nehirleri denize bağlayan kısımda bulunur. Dişiler üreme döneminde erkeklerin yanına denize giderler. Ömrü on on beş yıl kadardır. Boyu bir buçuk metre ağırlığı dört kilogramdır. Sırt ve yüzgeçleri uzayarak kuyrukla birleşir. Uzun vücudu yılana benzer. Yılan balıklarının her türü yılana benzemektedir. Alt karınlarında yüzgeç bulunmaz. Derileri sert ve kaygan bir yapıya sahiptir. Çoğunun üzerinde pul olmaz. Bu pulsuz yılan balıkları bu yüzden yok gibi görülürler. Görünümleri yaşadıkları suya göre değişiklik gösterir. Tatlı suda yaşayan yılan balıklarının rengi genelde gri veya kahverengidir.
Sıcak denizlerde yaşayan yılan balıklarının rengi ise yeşilim sidir. Kuyruklarını adeta kürek gibi kullanarak zemini oyup kendi yuvalarını yaparlar. Elle tutmaya çalışılırsa kaygan derisinden dolayı elden kayıp kurtulurlar. Balık, solucan ve yengeç avlayarak beslenirler. Dişi olanlar genelde erkeklerden daha iri olurlar. Yırtıcı türleri de vardır. Bu türlerin çene ve dişleri oldukça güçlüdür. Bütün yılan balıklarının ortak özellikleri ince ve yaprak görünümlü bir yavru devresi geçirmeleridir. Bu yavru devresi dönemi türlere göre değişim göstermektedir. Bir kaç ay yada iki üç yıl sürende görülmüştür. Yılan balığı lezzetli bir balıktır. Fakat eti zehirli olan yılan balıkları da mevcuttur. Orta Amerika Atlan tik sularında ve ak denizde rastlanan moray zehirli bir türüdür. Uzunluğu bazen 180 cm bulan bu balık kayalıklarda yaşamaktadır.
Yılan balıkları denizlerde yumurtlar, tatlı sularda olgunlaşır. Erginler yumurtlama döneminde yumurtlamak için yaşadıkları tatlı sulardan denizlerin yedi bin metre kadar derinliklerine göç ederler.Avrupa ve Amerika yılan balıkları göç etmekte birinci sıradadırlar. Atlan tik okyanusu yakınlarındaki denizlerde yumurtlarlar ve yumurtladıktan sonra ölürler. En önemli türü olan Avrupa yılan balığı, üç altı kilo ağırlığında on beş metre uzunluğundadır. Derileri kılcal damarlarla zengin olduğundan dolayı solunumları oldukça güçlüdür. Uzunca bir süre karada da yaşayabilirler. Gündüzleri kayalarda saklanarak dinlenir, geceleri ise nemli karalara çıkarak yeşil tahıl yamaktan zevk alırlar. Kışın derinliklere kaçarak çok uyuşuk bir döneme girerler. Yurdumuzun Karadeniz ve Akdeniz bölgelerindeki nehir ve göllerinde bol miktarda yılan balığı bulunmaktadır. Bazı ülkeler yılan balığını çok yağlı bulmaları nedeni ile yılan balığı yemezler. Son Güncelleme : 16.09.2018 15:51:05 Yılan Balığı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Yılan Balığı" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Yayın Balığı Nasıl Pişirilir | Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pekte yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceğinden önce yayın balıkları hakkında bilgi verecek olursak; yayın balıkları tatlı su balıkları ç... |  | Turna Balığı Nasıl Pişirilir | Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından en güzel pişirme şekli tavada kızartma şeklinde ya da ızgarada yapılırken mutlaka yağlanması tavsiy... |  | Tirsi Balığı | Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marmara'da çok bulunmaktadır. Ege Denizinde de çok az da olsa rastlanmaktadır. Tatlı sularda yaşam... |  | Challenger Köpek Balığı | Challenger köpek balığı, Bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum ortamında bakımı tehlike arz eden türlerdendir. 250 cm boyuna ulaşan bu balık türü özellikle hayvanat bahçelerinde bu... |  | Balık Küspesi Nasıl Yapılır | Balık Küspesi Nasıl Yapılır, Balık küspesi nasıl yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Balık avlamak, ruhumuzu dinlendiren ve kendimize zaman ayırdı... | .jpg) | Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir | Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında çok daha lezzetli ve hafif bir tat oluyor ayrıca yapımı da çok daha pratik oluyor. Akşam yemekl... |  | Karakulak Balığı | Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak da bilinmektedir. Karakulak balığını avlamak kadar tüketmekte oldukça keyif vericidir. Görüntüsüyle... | .jpg) | Köpek Balığı Karaciğer Yağı | Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barındırır. Bu madde vücuttaki hücrelere oksijen sağlanmasına destek olur. Bu madde soğuk denizlerde 1... |  | Tavuk Balığı | Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi kesinlikle yasak olan balık türleridir. Bazı balıklar kişiyi zehirlemektedir fakat bazıları d... |  | Karagöz Balığı | Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. Karagöz balığının vücut yapısı oval ve yanlardan yassılaşmış bir şekilde belirir. Bu balığın sırt ... |  | Sargoz Balığı | Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya kül rengi dikey çizgilere sahip olması ve yuvarlak gövdesidir. Solungaç kapaklarının sınırı v... |  | Melanur Balığı | Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 cm.'dir. 40-45 cm. olanlarına da vardır. Mercan ve karagöz balıkları gibi kırmalık, taşlık deniz diplerinde ... | | | Yayın Balığı Nasıl Pişirilir | | Turna Balığı Nasıl Pişirilir | | Tirsi Balığı | | Challenger Köpek Balığı | | Balık Küspesi Nasıl Yapılır | | Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir | | Karakulak Balığı | | Köpek Balığı Karaciğer Yağı | | Tavuk Balığı | | Karagöz Balığı | | Sargoz Balığı | | Melanur Balığı | | Orkinos Balığı | | Elektrik Balığı | | Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır | | Ciklet Balığı | | Mangalda Balık | | Sarpa Balığı | | Mercan Balığı | | Balık Pastırması | | Sazan Balığı | | Köpek Balığı Yağı | | Lambuka Balığı | | Sardalya Balığı | | Müren Balığı | | Dil Balığı | | Yılan Balığı | | Kedi Balığı | | Mücevher Balığı | | Hani Balığı | Popüler İçerik | Orkinos Balığı Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya ... | Elektrik Balığı Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağı... | Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanı... | Ciklet Balığı Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bi... | Mangalda Balık Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık terci... | Sarpa Balığı Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulu... | |