Alabalık tüketmeye karar verdiğimde, kalori miktarını merak ediyordum. 1 porsiyon alabalıkta toplam kalori miktarının 309 kcal ile 412 kcal arasında değiştiği bilgisi oldukça faydalı oldu. Porsiyon büyüklüğünün yanı sıra, pişirme yöntemi de kalori içeriğini etkiliyormuş. Mesela ızgara yapmak, kaloriyi daha az artırırken, kızartma yöntemi tam tersine kalori miktarını yükseltiyormuş. Omega-3 yağ asitleri ile zengin olan bu balığın sağlık açısından birçok faydası olduğunu öğrenmek beni daha da motive etti. Peki, sizce alabalık hangi pişirme yöntemiyle daha sağlıklı bir seçenek olur?
Alabalık tüketmeye karar verdiğimde, kalori miktarını merak ediyordum. 1 porsiyon alabalıkta toplam kalori miktarının 309 kcal ile 412 kcal arasında değiştiği bilgisi oldukça faydalı oldu. Porsiyon büyüklüğünün yanı sıra, pişirme yöntemi de kalori içeriğini etkiliyormuş. Mesela ızgara yapmak, kaloriyi daha az artırırken, kızartma yöntemi tam tersine kalori miktarını yükseltiyormuş. Omega-3 yağ asitleri ile zengin olan bu balığın sağlık açısından birçok faydası olduğunu öğrenmek beni daha da motive etti. Peki, sizce alabalık hangi pişirme yöntemiyle daha sağlıklı bir seçenek olur?
Cevap yaz