Balık kızartma tarifini okurken, galeta unu ile yapılan kızartmanın lezzeti gerçekten dikkatimi çekti. Taze balık kullanmanın ve onu doğru şekilde panelemenin ne kadar önemli olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle balığın dinlendirilmesi aşaması, tuz ve karabiberle tatlandırılması, tadını gerçekten artırıyor. Paneleme işlemi için un, yumurta ve galeta unu kullanılması da oldukça pratik görünüyor. Kızartırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de balıkları fazla karıştırmamak! Peki, sizce mısır nişastası ekleyerek daha çıtır bir doku elde etmek mümkün mü? Bu tarif ile denemeyi düşündüğüm birkaç alternatif var; fırında pişirme seçeneği de sağlıklı bir alternatif gibi görünüyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Balık kızartma tarifini okurken, galeta unu ile yapılan kızartmanın lezzeti gerçekten dikkatimi çekti. Taze balık kullanmanın ve onu doğru şekilde panelemenin ne kadar önemli olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle balığın dinlendirilmesi aşaması, tuz ve karabiberle tatlandırılması, tadını gerçekten artırıyor. Paneleme işlemi için un, yumurta ve galeta unu kullanılması da oldukça pratik görünüyor. Kızartırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de balıkları fazla karıştırmamak! Peki, sizce mısır nişastası ekleyerek daha çıtır bir doku elde etmek mümkün mü? Bu tarif ile denemeyi düşündüğüm birkaç alternatif var; fırında pişirme seçeneği de sağlıklı bir alternatif gibi görünüyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Cevap yaz