Soslu balık kızartma nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Lezzetli ve pratik bir balık yemeği arayanlar için mükemmel bir tarif: unlanıp kızartılan taze balık filetoları, sarımsak, limon ve baharatlarla hazırlanan nefis bir sosla buluşuyor. Altın sarısı rengi ve çıtır dokusuyla hem göze hem damağa hitap eden bu yemek, akşam yemeklerinizi şölene dönüştürecek.
Soslu Balık Kızartma Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet balık fileto (levrek, çupra veya somon tercih edebilirsiniz)
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 adet limon suyu
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
Sos İçin:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
- Balık filetolarını yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın
- Bir kasede un, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi karıştırın
- Balıkları bu una bulayın ve fazla unları silkeleyin
- Tavada sıvı yağı iyice kızdırın
- Balıkları altın sarısı rengini alana kadar her iki tarafını 4-5 dakika kızartın
- Kızaran balıkları kağıt havlu serili bir tabağa alın
Sosun Hazırlanışı:
- Ayrı bir kasede zeytinyağı, limon suyu, rendelenmiş sarımsak, kekik, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın
- Sosu iyice çırparak homojen bir kıvam elde edin
Servis:
- Kızaran balıkları servis tabağına alın
- Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin
- Dilimlenmiş limon ve taze maydanoz ile süsleyerek servis yapın
Püf Noktaları:
- Balıkların çok kalın olmamasına dikkat edin
- Kızartma yağının yeterince sıcak olması önemli
- Sosu balıklar sıcakken üzerine dökün ki daha iyi emilsin
- İsteğe bağlı olarak sosuna bir çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz
|