Balık Kızartma Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Balık Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Balık Kızartma

Balık kızartma, balığın en sevilen ve en çok tercih edilen hazırlama seçeneklerinden biridir. İri balıkları ızgarada veya fırında hazırlayabilirsiniz, fakat hamsi ve istavrit gibi küçük balıkları tüketmenin en lezzetli yolu kızartmaktır.

Balığı kızartmadan önce ayıklayıp hazır hale getirmek gerekir. Kızartacağınız balık hamsi veya istavrit ise öncelikle başlarını kopartıp karın içini çıkardıktan sonra kanlarını tamamen temizlemek gerekmektedir. Daha sonra bol tuz ile tuzlandıktan sonra, tuzunu çekip suyunu tamamen atması için bir süzgecin içinde en az iki saat bekletilmelidir.

Balık Kızartma Malzemeleri

  • 1 kilo hamsi
  • 1 çorba kasesi un
  • 1 çay fincanı sıvı yağ
  • 1 adet limon

Balık Kızartma Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir tepsinin içine un tamamen boşaltılır. Daha sonra balıklar teker teker una bulanır. Balık tavasına zemini kaplayacak kadar sıvı yağ dökülür ve bir miktar kızdırılır. Hamsiler tavanın içine sıralı halde ve yuvarlak şekilde dizilir. Orta ateşte kızartılır. Unun sayesinde balıklar birbirine yapışacaktır, bu da balıkları hep beraber çevirmenizi kolaylaştırır. Altı kızarınca çevirerek üstünü de bir miktar kızarttıktan sonra balıkları servis tabağına çıkartabilirsiniz. Kalan balıkları da aynı şekilde kızarttıktan sonra fazla soğumadan limon ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

Ekstra İpuçları

Balık kızartmanın lezzetini artırmak için şu ipuçlarını göz önünde bulundurabilirsiniz:
  • Balıkları kızartmadan önce sütle marine etmek, daha yumuşak ve lezzetli olmalarını sağlar.
  • Unun içine bir miktar mısır unu ekleyerek daha çıtır bir doku elde edebilirsiniz.
  • Kızartma işlemi sırasında balıkları fazla karıştırmamaya özen gösterin, böylece dağılmalarını önlersiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Balık Takvimi Nedir?

Balık Takvimi Nedir?

Popüler İçerikler

Balıklar Uyur Mu?

Balıklar Uyur Mu?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balon Balığı Türleri ve Özellikleri

Balon Balığı Türleri ve Özellikleri

Lepistes Balığı Türleri ve Özellikleri

Lepistes Balığı Türleri ve Özellikleri

Torik Balığı Türleri ve Özellikleri

Torik Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Avı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Balık Avı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Balık Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Balık Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sübye Türleri ve Özellikleri

Sübye Türleri ve Özellikleri

Güncel

Balık Kokoreç Tarifi ve Malzemeleri

Balık Kokoreç Tarifi ve Malzemeleri

Balık Pişirme Yöntemleri

Balık Pişirme Yöntemleri

Çöpçü Balığı Türleri ve Özellikleri

Çöpçü Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Faydaları Nelerdir?

Balık Faydaları Nelerdir?

Mırlan Balığı Türleri ve Özellikleri

Mırlan Balığı Türleri ve Özellikleri

Sarıkanat Türleri ve Özellikleri

Sarıkanat Türleri ve Özellikleri

Melek Balığı Türleri ve Özellikleri

Melek Balığı Türleri ve Özellikleri

Şeffaf Balık Türleri ve Özellikleri

Şeffaf Balık Türleri ve Özellikleri

Papalina Balığı Türleri ve Özellikleri

Papalina Balığı Türleri ve Özellikleri

Mücevher Balığı Türleri ve Özellikleri

Mücevher Balığı Türleri ve Özellikleri

Beyaz Balık Türleri ve Özellikleri

Beyaz Balık Türleri ve Özellikleri

Balık Yağı Hapı Zararları Nelerdir?

Balık Yağı Hapı Zararları Nelerdir?

Balıktan Sonra Neden Helva Yenir?

Balıktan Sonra Neden Helva Yenir?

Balık Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Balık Izgara Tarifi ve Malzemeleri

İstavrit Balığı Türleri ve Özellikleri

İstavrit Balığı Türleri ve Özellikleri

Akvaryum Yunus Balığı

Akvaryum Yunus Balığı

Ot Balığı Türleri ve Özellikleri

Ot Balığı Türleri ve Özellikleri

Japon Balığı Türleri ve Özellikleri

Japon Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Balık Sosları Tarifi ve Malzemeleri