Japon Balığı Yumurtası Hangisidir?
09 Temmuz 2024

Japon Balığı Yumurtası Hangisidir?

Japon Balığı Yumurtası

Japon balıkları, üreme çağına yaklaşık 12 aylık olduklarında ulaşmaktadırlar. Japon balıklarının en verimli üreme dönemi ise 36. aylarında olmaktadır. Japon balıklarının üreyebilmesi ve Japon balığı yumurtasının oluşabilmesi için en uygun su sıcaklığı 21 derecedir. Erkek bir Japon balığı üremeye hazır olduğunda solungaç kapakları ve yan yüzgeçlerinde benekleri andıran beyaz noktacıklar oluşmaktadır; ancak, bu noktalar her Japon balığında gözükmeyebilir. Bu durum, Japon balıklarının bazı yapay seleksiyon süreçlerine maruz kalmış olmalarından kaynaklanmaktadır.

Üreme Başarısını Artırma Yöntemleri

Üreme konusunda başarıyı artırmak için, erkek Japon balıkları ile dişi Japon balıklarını ayırmak ve besiye çektikten sonra tekrar birleştirmek gerekmektedir. Bunun yanı sıra, su sıcaklığını 2 derece artırmak da üremeyi olumlu yönde etkilemektedir.

Üreme Süreci

Üreme için gerekli en iyi koşullar sağlandığında, erkek Japon balığı dişi Japon balığının karnına vurarak onu uyarır ve kovalamaya başlar. Dişi Japon balığı hazır olduğunda yumurtalarını etrafa saçmaktadır. Dişi tarafından takım halinde atılan ve etrafa saçılan yumurtalar, değdikleri yere yapışmaktadır. Dişi Japon balığı yumurtladığı anda erkek Japon balığı bu yumurtaları döllemektedir. Döllenmeyen yumurtalar önce yapışkan halde olur, birkaç saat içinde ise beyazlaşır. İyi bir dişinin tek seferde ortalama 500 ile 2000 arasında yumurta bıraktığını düşündüğümüzde, erkek Japon balığının hepsini döllemesi olanaksızdır. Beyazlaşan yumurtaları ayırmak, daha çok yavruyu kurtarmak açısından faydalı olacaktır. Bir Japon balığının yumurtlama süresi ortalama 3 saattir. Yumurtlama işleminin ardından ise tüm balıkların akvaryumdan çıkarılarak başka bir yere alınması gerekmektedir. Daha sonra, yumurtaların bulunduğu akvaryumun içine litre başına 1 damla düşecek şekilde %1'lik metilen mavisi eklenmelidir.

Yumurtaların Gelişimi

Genel olarak sabahın erken saatlerinde sıcak sulara yumurtlayan Japon balıklarının yumurtalarından ilk olarak kuyruklar çıkar ve bu balıkların ilk olarak kuyrukları fark edilir. Daha sonra kafaları çıkar. İlk çıktıklarında boyları 1,5 milimetre ile 3 milimetre arasında değişmektedir. Bunun yanı sıra, yumurta keseleri de bu Japon balığı yavruları ile gelmektedir. Henüz yeni çıkmış ve yarı saydam halde olan bu minik yavrular kendi haline bırakılmalı ve rahatsız edilmemelidir. Büyüdükleri zaman daha büyük bir akvaryuma alınmaları gerekmektedir.

Sonuç

Japon balığı yumurtalarının sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi ve yavruların hayatta kalma şansının artması için doğru koşulların sağlanması esastır. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlar arasında su sıcaklığı, yumurtaların ayrılması ve uygun metilen mavisi kullanımı yer almaktadır. Bu şartlar sağlandığında, Japon balıklarının üreme başarıları önemli ölçüde artacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tekir Balığı Türleri ve Özellikleri

Tekir Balığı Türleri ve Özellikleri

Hamilelikte Ton Balığı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Ton Balığı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Fok Balığı Türleri ve Özellikleri

Fok Balığı Türleri ve Özellikleri

Aslan Balığı Türleri ve Özellikleri

Aslan Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Tutma Teknikleri Nelerdir?

Balık Tutma Teknikleri Nelerdir?

Güncel

Vatos Balığı Türleri ve Özellikleri

Vatos Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Elektrik Balığı Türleri ve Özellikleri

Elektrik Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Ay Balığı Türleri ve Özellikleri

Ay Balığı Türleri ve Özellikleri

Tavuk Balığı Türleri ve Özellikleri

Tavuk Balığı Türleri ve Özellikleri

Balığın Faydaları Nelerdir?

Balığın Faydaları Nelerdir?

Ton Balığı Türleri ve Özellikleri

Ton Balığı Türleri ve Özellikleri